FF+Rew 60:00 (REVISITED)

Ann van den Broek
Language no problem

Een van de hoogtepunten uit Van den Broeks prijswinnende oeuvre opnieuw bekeken

Een sleutelwerk in een œuvre werpt zijn schaduwen vooruit en kondigt aan wat gaat komen. Zo’n dansvoorstelling is FF+Rew 60:00 uit 2005 voor Ann Van den Broek. Daarin realiseren vijf vrouwen zich geleidelijk wat hen overkomt, gaandeweg dringt de emotionele of fysieke klap tot ze door. Verbijstering. Verstarde lichamen. In een reflex wegdraaiend. Terugkomend. Perplex. Een vertraagde shock.

De shock is in FF+Rew 60:00 Revisited universeler, er staan nu vrouwen én mannen op het toneel. Ook van de ingrediënten die Van den Broek de laatste jaren inzet – camera’s en live-projecties – onderzoekt ze het effect op het oude materiaal. Een letterlijke herneming is 'FF+Rew 60:00 Revisited' dus niet. Ann observeert en ontleedt; gebruikt het theater als laboratorium. ‘Revisited’ wordt ‘renewed’.

Veel van het bewegingsmateriaal uit 'FF+Rew 60:00'is kenmerkend voor het werk van Ann: maskerende poses, bouncen, angst en communicatie met gebaren. In de transitie die Ann nu doormaakt naar totaalkunstwerken waarin de grenzen tussen disciplines vervagen, keert ze terug naar deze periode waarin het fundament van haar bewegingstaal, het emotioneel minimalisme, is gelegd. Nieuwsgierig naar wat haar oude werk haar te vertellen heeft.

concept en choreografie: Ann Van den Broek met: Marion Bosetti, Estelle Delcambre, Jean-Gabriel Maury, Nik Rajšek en in wisselende bezetting:  Alice Gioria / Johanna Schweer / Johanna Tengan / Levente Lukacs muziekcompositie: Arne Van Dongen, bewerking door: Christoph De Boeck

Geen actuele speeltijden