Jeugd / Familie
Jongeren
8+

Happily Ever After

Maas Theater en Dans
Language no problem

"Sprookjesachtig mooi." (8Weekly)

Wie droomt er nu niet van Happily Ever After? De mooiste stervende zwaan, een slow motion sterfscène, een prins die steeds weer levend gekust wordt. De dansvoorstelling Happily Ever After van Jasper van Luijk laat zien wat er gebeurt na al dat lang-en-gelukkig leven.

‘Happily Ever After’ gaat over de dood als deel van het leven, een loflied op het eindeloze einde. In korte schetsen komen eindeloos veel sterfgevallen langs, samengebracht in indrukwekkende beelden waarin performance en dans door elkaar lopen. Lichtvoetig, vrolijk en virtuoos fysiek. Met een wonderlijk inventief decor waarbij de ruimte voor dansers en publiek steeds in beweging blijft.

Online magazine

Maas Theater en Dans maakte voor Happily Ever After een online magazine vol quizjes, filmpjes, foto’s en achtergrondinfo. Check het magazine hier >

pers

“Choreograaf Jasper van Luijk maakt zijn eerste jeugdproductie en toont lef. De soms acrobatische dans is altijd vloeiend, organisch, licht.” (Volkskrant)

“Kinderen kunnen bij deze voorstelling perfect kennismaken met moderne dans. In een oneindig hiernamaals is er natuurlijk geen sprake van tijd, ruimte en materie. Dus bewegen de dansers in Happily Ever After gewichtloos, los van zwaartekracht. Het geeft een beeld van een heerlijke staat van zijn. Zo oogt de dood zeker niet eng. En al helemaal niet als je deze met een gezonde dosis humor kunt ontzenuwen. Gelukkig is Van Luijk daar heel goed in.” (Danspubliek)

"Happily Ever After is sprookjesachtig mooi. Het thema mag dan zwaar lijken, de voorstelling is het allerminst. De kracht van Happily Ever After ligt juist in de lichtheid en transparantie waar Van Luijk en zijn performers voor gekozen hebben. Ze spreken de taal van een jong publiek. Het einde zelf is mooi, en hoeft helemaal niet eng te zijn." (8Weekly)

Geen actuele speeltijden