Jongeren

Rebound

Backbone / Alida Dors

Backbone / Alida Dors - Rebound in Podium Hoge Woerd

Language no problem

Rauwe en meeslepende remake van succeswerk van Conny Janssen

Rebound is een hedendaagse urban dansvoorstelling van choreograaf/socioloog Alida Dors. Zes dansers en een live muzikant onderzoeken de thema’s ‘veerkracht’ en ‘identiteit’. Een voorstelling voor en over de doorzetters onder ons. Heb jij de veerkracht om, wanneer alles je is afgenomen, jezelf opnieuw te hervinden en hoe doe je dat?

We zien zes dansers ingesloten door muren in een anonieme ruimte. In deze verstikkende situatie zijn zij tot zichzelf en elkaar veroordeeld. Zichtbaar gestript van alles wat hun een sociale identiteit geeft ontstaat een onderzoekende dans. Hoe laat je eigenlijk zien wie je bent, wanneer veel van wat je een identiteit geeft weg valt en het woord geen waarde meer heeft? Wat bepaalt wie je bent wanneer achtergrond, status en cultuur er niet toe doen? Het hier en nu is beslissend, maar herinneringen, angsten en structuren bonzen genadeloos op de muren. Geef je op of: ‘Rebound’?

Alida Dors neemt Rebound (2005) van Conny Janssen als vertrekpunt. Net als Conny onderzoekt Alida het thema ‘veerkracht’ en geeft daar met de toevoeging van het thema ‘identiteit’ haar eigen draai aan. In een rauwe en tegelijkertijd fijngevoelige voorstelling wordt de rek van de mens voelbaar gemaakt.

“Ik zie op veel plekken in de samenleving de veerkracht van de mens. Ogenschijnlijk kanslozen in onze samenleving overstijgen zichzelf, keer na keer. Vluchtelingen wereldwijd tonen hun wilskracht en veren terug. Als soort zijn wij ontzettend vindingrijk. Dat raakt mij.” (Alida Dors)

choreografie & concept: Alida Dors componist & muzikant: Vernon Chatlein dans: Pom Arnold, Donna Chittick, Thomas Krikken, Liza Panjoel, Remses Rafaela, Naïma Souhaïr, dansdramaturgie: Peggy Olislaegers decorontwerp: Ascon de Nijs kostuumontwerp: Isis Vaandrager lichtontwerp: Jeffrey Steenbergen

Cinema Toneelgroep Oostpool & Het Nationale Theater Toneelschuur Haarlem

De jongerenambassadeurs nemen je mee naar de leukste voorstellingen

Voorstellingen