Aus dem Nichts

Fatih Akin
Laatste vertoning

Een indrukwekkende film over familie, recht en wraak van Fatih Akin (‘Gegen die Wand’)

In één tel verandert het leven van Katja voor altijd. Bij een bomaanslag komen haar man Nuri en zoontje Rocco om het leven. Het duurt niet lang voordat de politie twee verdachten arresteert. Het blijkt een jong stel te zijn met een neo-nazi achtergrond. Tijdens de rechtszaak wordt Katja bijgestaan door Danilo, advocaat en beste vriend van Nuri. Maar na de onverwachte uitspraak van de rechter neemt Katja het heft in eigen handen.
Een verhaal over familie, recht en wraak, geïnspireerd op de rechts-extremistische moorden in Duitsland en de daaropvolgende rechtszaak in 2013. Aus dem Nichts is de nieuwe film van Fatih Akin (o.a. ‘Gegen die Wand’, ‘Auf der Anderen Seite’) met in de hoofdrol Diane Kruger. De film opent op 24 maart het Movies That Matter festival in Den Haag en won eerder dit jaar de Golden Globe voor Beste Buitenlandse Film. Kruger won voor haar rol de prijs voor Beste Actrice op het Filmfestival van Cannes.

Pers

"Met wisselende camerastijlen - nu eens verstild, dan weer ongedurig -blijft Akin dicht op de huid van zijn hoofdrolspeelster die, vorig jaar onderscheiden met de Gouden Palm, tot aan het discutabele eindetoe in laagjes blootlegt hoegecompliceerd, kwetsbaar én verdedigbaar de moderne open multiculturele samenleving is" Trouw****

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar
Geweld
Angst
Grof taalgebruik
Drugs en/of alcoholmisbruik

Geen actuele speeltijden