The Best of Go Short

diverse regisseurs
Eénmalig te zien

De beste korte films van Go Short op één avond in de Filmschuur!

Go Short – International Short Film Festival Nijmegen is het jaarlijkse hoogtepunt voor de korte film. Van 3 t/m 7 april worden hier meer dan 300 korte films vertoond uit heel Europa: de beste recente korte animatie-, fictie-, kunstfilms en documentaires zijn er te zien. Op maandagavond 15 april zijn de vijf beste films van het festival in één programma te zien in de Filmschuur.

The Flood is Coming
Gabriel Böhmer / Animatie / Groot-Brittannië / 9’
Een kluizenaar probeert zich voor te bereiden op een overstroming, maar hij wordt afgeleid door zijn luidruchtige buurman: zijn eigen linkeroog. The Flood is Coming verkent de groeiende angst voor de toestand van de natuur en onze plaats daarin.

Yulia & Juliet
Zara Dwinger / Fictie / Nederland / 12’
In een jeugdinrichting vinden twee meisjes heil in de liefde voor elkaar. Wanneer één van hen vrij komt, weten zij niet hoe hiermee om te gaan en zoeken beiden naar een oplossing, met tragische consequenties…

Operation Jane Walk
Robin Klengel & Leonhard Müllner / Documentaire / Oostenrijk / 16’
Tom Clancy’s The Division is een populair computerspel dat speelt in post-apocalyptisch New York. De bebouwing ligt gedeeltelijk in puin, overal staan verlaten auto’s en op straat heerst wetteloosheid. Dit grimmige stadslandschap, dat alleen in volledige gevechtsuitrusting betreden kan worden, vormt het decor van Operation Jane Walk.

Excuse Me, I’m Looking for the Ping-Pong Room and my Girlfriend
Bernhard Wenger / Fictie / Oostenrijk, Zweden & Duitsland / 23’
Na een ruzie loopt Aarons vriendin boos de kamer uit. Aaron gaat op zoek, maar kan haar nergens vinden. Hij komt terecht in een bizarre wereld van een wellness in de Alpen en is niet meer zo zeker of hij naar haar zoekt of naar zichzelf.

The Golden Legend
Chema García Ibarra & Ion de Sosa / Fictie / Spanje / 11’
Tijdens een luie zomerdag in het Spaanse dorpje Montánchez vermaken mensen van alle leeftijden zich bij het buitenzwembad. Het is een bijna utopisch beeld van de gemeenschap, onder de verheven, waakzame blik van Onze Lieve Vrouw van Troost. Terwijl conflicten, agressie, rivaliteiten en vijandigheden een siësta houden, nemen de dorpelingen een welverdiende pauze.

Geen actuele speeltijden