Loving Vincent

Dorota Kobiela & Hugh Welchman
Laatste vertoningen

De eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld!

Net wanneer Vincent succesvol begint te worden, pleegt hij zelfmoord. Was het vanwege zijn geestelijke gezondheid of problemen met zijn broer? Was het een wanhoopsdaad om meer erkenning te krijgen voor zijn werk? Of was het helemaal geen zelfmoord? Armand Roulin, de zoon van Van Goghs postbode, gaat naar Auvers om daar het mysterie rond Vincents dood te ontrafelen.
De verschillende mensen (allemaal geschilderd door Van Gogh) die hij tijdens zijn reis ontmoet, hebben elk hun eigen verhaal. Het blijkt moeilijk de waarheid over de getroebleerde Vincent te achterhalen, maar gaandeweg schildert de film een fascinerend portret van Van Gogh.
Een uniek project over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh. In 65.000 frames, met de hand geschilderd door meer dan honderd kunstenaars die dezelfde techniek als Van Gogh hanteerden, brengt de film Van Goghs meest inspirerende schilderijen tot leven.

pers

"‘Een spannende whodunit’, ‘LOVING VINCENT is veel meer dan alleen mooie plaatjes’, ‘Een Rashomon-achtig script’" NRC***

Lees de recensie in NRC****

Mogelijk schadelijk tot 9 jaar
Angst
Grof taalgebruik

Geen actuele speeltijden