Phantom Thread

Paul Thomas Anderson
Laatste vertoningen

De laatste rol van Daniel Day-Lewis in de nieuwe film van PT Anderson

De gerenommeerde couturier Reynolds Woodcock en zijn zus vormen samen het middelpunt van de glamoureuze Britse modewereld in het naoorlogse Londen van de jaren vijftig. Zij kleden de adel, de filmsterren, en vrouwen die pretenderen tot de high society te horen in de gedistingeerde stijl van The House of Woodcock. Vrouwen komen en gaan in Woodcocks leven en zij bieden deze verstokte vrijgezel zowel inspiratie als gezelschap. Maar dan ontmoet hij Alma, die al snel een vaste plaats in zijn leven verovert als zowel zijn muze en zijn minnares. Alma dreigt echter het leven dat hij voor zichzelf zo zorgvuldig op maat had gemaakt overhoop te gooien.
De nieuwe film van Paul Thomas Anderson (‘There Will Be Blood’, ‘Magnolia’), met onder anderen  Daniel Day-Lewis en Lesley Manville, die beiden voor een Oscar werden genomineerd. De film won de Oscar voor Beste Kostuums.

pers

"Phantom Thread is een bedwelmend, boosaardig en erg grappig sprookje vol verrassingen - een rijke filmische traktatie die je rustig vaker kunt gaan zien, om er elke keer meer door ingepakt te worden." "Als Andersons oeuvre een rode draad kent, is het dat elke film een belevenis is" de Volkskrant*****

"Onheilszwanger ‘Phantom Thread’ is lust voor het oog" NRC Handelsblad*****

Lees de recensie in de Volkskrant*****

Lees de recensie in het NRC*****

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar
Grof taalgebruik
Drugs en/of alcoholmisbruik

Geen actuele speeltijden