The Shape of Water

Guillermo del Toro
Première

Een sprookje van de meesterlijke verhalenverteller Guillermo del Toro

Van de meesterlijke verhalenverteller Guillermo del Toro komt The Shape of Water, een sprookje dat niet van deze wereld is. De film speelt zich af tijdens de Koude Oorlog in Amerika circa 1962. In een verborgen en zwaarbeveiligd overheidslaboratorium waar ze werkzaam is, zit de eenzame Elisa gevangen in een leven van isolatie. Elisa's leven verandert voor altijd als zij en collega Zelda een geheim experiment ontdekken.
De nieuwe film van Guillermo del Toro (‘Pan’s Labyrinth’), met Sally Hawkins, Octavia Spencer, Michael Shannon, Richard Jenkins, Doug Jones en Michael Stuhlbarg. Winnaar van de Gouden Leeuw voor Beste Film tijdens het filmfestival van Venetië, winnaar van twee Golden Globes en genomineerd voor maar liefst dertien (!) Oscars waaronder die voor Beste Film.

Filmschuur eXtra
Op zaterdagmiddag 17 februari wordt de film voorafgegaan door een lezing van Filmkrantjournalist Jos van der Burg. De inleiding begint om 16:30 uur, de film wordt aansluitend vertoond.

pers

"De belangrijkste personages in The Shape of Water zouden elders hooguit figuranten zijn. Gelukkig weet niemand zijn liefde voor hen zo over te brengen als hun regisseur, Guillermo del Toro." de Volkskrant****

"Liefdevolle hommage aan de monsterfilm (...) Guillermo del Toro’s monster- annex liefdesverhaal zit vol visuele verbeeldingskracht" NRC****

Lees de recensie in de Volkskrant****

Lees de recensie in het NRC****

Mogelijk schadelijk tot 16 jaar
Geweld
Grof taalgebruik

Voorstellingen

  • 16:30Uitverkocht
  • 21:15Uitverkocht