Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Martin McDonagh
Laatste vertoningen

De grote winnaar van de Golden Globes!

Nadat er maanden voorbijgaan zonder dat er een dader wordt gevonden in de moordzaak van haar dochter, stelt Mildred Hayes een wanhoopsdaad. Ze laat drie controversiële boodschappen plaatsen op reclameborden langs de weg richting haar dorp Ebbing, gericht aan politiehoofd William Willoughby. Wanneer politieagent en tweede in lijn Dixon, een onvolwassen moederskindje met een voorliefde voor geweld, erbij betrokken raakt, wordt de strijd tussen Mildred en Ebbings ordehandhaving alleen maar heftiger.
Opnieuw een geweldig humoristisch drama van Martin McDonagh (‘In Bruges’), met onder anderen Frances McDormand, Sam Rockwell en Woody Harrelson. Winnaar van de prijs voor Beste Scenario tijdens het filmfestival van Venetië. Op het filmfestival van Toronto won de film de Publieksprijs, de belangrijkste prijs van het festival. De film won de Golden Globes voor Beste Speelfilm, Beste Scenario, Beste Vrouwelijke Hoofdrol en Beste Mannelijke Bijrol. Frances McDormand won de Oscar voor Beste Vrouwlijke Hoofdrol.

pers

"De morele glibberigheid is de kracht van Three Billboards, een western die perfect bij deze tijd past" de Volkskrant****

"Francis McDormand schittert als actievoerende, rouwende moeder in een gitzwarte geweldskomedie" NRC****

Lees de recensie in de Volkskrant****

Lees de recensie in het NRC****

Mogelijk schadelijk tot 16 jaar
Geweld
Grof taalgebruik

Geen actuele speeltijden