Omdat we dit jaar vijftig jaar bstaan, organiseren we een seizoen lang elke maand jubileumactiviteiten rondom de theater-, dans- en filmvoorstellingen.
In december staat het publiek tot 30 jaar centraal. Speciaal voor hen organiseren we een feestweekend én zijn de films in de Filmschuur extra voordelig te bezoeken!

Het feestweekend start op donderdag 6 december met Blood Kiss van Danstheater AYA. Deze bloedstollende en hilarische horrormix van dans, theater, muziek en manshoge poppen is geïnspireerd op de bekroonde Zweedse film 'Let the right one in' (2008), over de ongewone liefde tussen een jongen en een vampiermeisje. Na afloop trakteren we op Virgin Bloody Mary’s!

Op vrijdag 7 en zaterdag 8 december is de ontroerende monoloog Kinderen van Aleppo te zien. Theatermaker George Elias Tobal vertelt het verhaal van drie studenten die de straten opgingen voor meer vrijheid in Syrië. Allen met een eigen verhaal maar wel met één doel: vrijheid!
Op zaterdag 8 december gaan de jongerenambassadeurs na afloop met George Elias Tobal en het publiek in gesprek.

Oude tijden herleven tijdens Mechanical Ecstasy op vrijdag 7 december. Deze ode aan de rave party’s uit eind jaren ’80 van de vorige eeuw is feest en voorstelling inéén. Na afloop gaat het feest door met DJ Baptist en het Haarlemse Natte Sokken DJ Team. Je Suis Energy en Synergique zorgen ervoor dat het publiek zich na afloop kan onderdompelen in de sfeer en energie waarmee de voorstelling eindigt. Voorafgaand aan de voorstelling kun je tijdens een dansworkshop de dansmoves uit de voorstelling leren en ervaren wat de dansers ’s avonds doen.

"Buurman & Buurman daar zijn we mee opgegroeid." "Het zijn een soort idolen." "Inspirerende mannen, iconen van onze kindertijd." Aldus onze jongerenambassadeurs! Tijd voor een gesprek met de stem van een van de Buurmannen, Siem van Leeuwen, op za 8 december, na de vertoning van 15.00 uur.

We sluiten het december-feestweekend af met de knallende finale van filmcompetitie Shoot Your Shot #14. Ruim 120 Haarlemse jongeren werkten zich de afgelopen maanden in het zweet om de allerbeste korte film van dit jaar te maken. Er zijn 40 films ingezonden en de 15 beste films zijn tijdens de finale op zondag 9 december om 15.00 uur op groot scherm te zien. Een jury, bestaande uit professionals uit de filmwereld, bepaalt dan wie er naar huis gaat met de felbegeerde hoofdprijs.

er is meer: korting op alle films!

Na dit weekend is het feest nog niet voorbij! Iedereen tot 30 jaar bezoekt van maandag 10 t/m maandag 31 december 2018 elke film in de Filmschuur voor slechts €6,00. Gebruik hiervoor de kortingscode JONGER30 op de website. 

 

OPWARMEN?

Opwarmen voor dit feestweekend kan op woensdag 5 en donderdag 6 december met Pointless International Medley: een Engelstalige voorstelling met de leukste, grappigste en flauwste scènes uit 200 jaar clownsgeschiedenis.