SHOOT YOUR SHOT #

Shoot Your Shot # is dé filmcompetitie van de Filmschuur. Jongeren tussen de 15 en 21 jaar uit Haarlem en omstreken krijgen de kans om deel te nemen om hun talent en interesse verder te ontwikkelen. 

Shoot Your Shot # heeft elk jaar een thema, deelnemers zijn vrij in eigen genre en inhoud te kiezen voor hun film. Documentaires, speelfilms, animatie en videoclips, alles is welkom! Om de deelnemers op weg te helpen worden twee workshops georganiseerd door professionals uit de filmwereld. Tips & trics voor mooie shots en montage komen aan bod. De winnaar van de wedstrijd krijgt een waardebon van Open Studio én mag deelnemen aan de jongerenjury van een Nederlands Filmfestival. Maar dat is nog niet alles, de winnende film wordt ook een week als voorfilm vertoond in de Filmschuur.

In het najaar van 2019 start Shoot Your Shot #15! Kijk voor de winnende films van voorgaande jaren én om op de hoogte te blijven van de aanmelddatum op www.shootyourshot.nl

 Ik vind ‘Shoot Your Shot’ een geweldig programma voor de jongeren van Haarlem. Het heeft mij geholpen met een eerste korte film neerzetten. Voor ‘Shoot Your Shot’ waren het altijd ideeën of kleine projecten. Dit heeft mij echt gepusht naar een resultaat dat op dat moment het beste was dat ik kon maken. Door de ervaring gaat het de volgende keer makkelijker en nu kan en doe ik veel meer met film. Daarnaast zijn de winnende films niet altijd de films waarvan de maker al heel veel ervaring heeft, dat maakt het leuk voor iedereen.” (Tamar Aydin, winnaar derde prijs tijdens Shoot Your Shot #13)