SchuurAtelier:Argusogen

Op locatie

Toneelschuur Producties zet de deuren van Schuur Atelier in het voorjaar weer open voor jong talent. Ditmaal samen met De Tekstsmederij, die jonge tekstschrijvers en regisseurs laten samenwerken.

Presentatie van vier weken onderzoek door schrijver Michiel Westbeek en regisseur Zen Roorda: Hoe kan een theatertekst op basis van improvisaties verder ontwikkeld worden? Deze presentatie vindt plaats in de studio's van Toneelschuur Producties. We verzamelen om 19.30 uur in de foyer van de Toneelschuur. 

Michiel Westbeek (schrijver) en Zen Roorda (regisseur) onderzoeken in ons Schuur Atelier hoe zij door het werken met acteurs een nieuwe tekst kunnen ontwikkelen. De thema’s, personages en uitgangssituaties worden van tevoren geformuleerd. Tijdens vier weken wordt de tekst op basis van improvisaties door de acteurs verder geschreven. Tijdens de presentatie in de Toneelschuur Producties studio’s ziet u een aantal scènes. Na afloop drinken de makers graag een drankje met u.

Drie mensen. Ergens. Ooit. Ze wonen in een conflictgebied waar terroristische activiteit plaatsvindt. De wereldmachten, nog geen teen van hun eigen soldaten riskerend, sturen drones – onbemande vliegtuigen – op verkennings- en aanvalsmissies. De vijand kijkt deze drie mensen met argusogen aan, en met argusogen kijken zij terug de blauwe hemel in. Losse scènes die deels geschreven zijn, deels op de vloer ontstaan, en deels ter plekke worden geïmproviseerd onderzoeken de claustrofobie, de paranoia, de ineenstorting, de rebellie, de wanhoop en de moed van hen die voortdurend onder schot gehouden worden.

regie Zen Roorda tekst Michiel Westbeek spel Merijn de Jong, Imke Smit en Nazanin Taheri

 

 

Geen actuele speeltijden

Geen actuele tourneedata of het schema is nog niet bekend.