Jongeren

Starring#22: Naxos

Toneelschuur Producties

Onze jubileumvoorstelling geregisseerd door Steef de Jong en Minke Kruyver!

In ons jubileumjaar maken we ook een extra feestelijke editie van onze jongerenproductie Starring#! Wij zijn zeer vereerd, dat Steef de Jong (Groots en Meeslepend) en Minke Kruyver (o.a. Toneelgroep Het Volk) dit jaar de regie doen. Zowel Steef als Minke speelden destijds mee in onze allereerste jongerenproductie van Toneelschuur Producties: Starring #0: Dukes.

Zeer losjes gebaseerd op de opera Ariadne auf Naxos van Richard Strauss gaan zij aan de slag met verschillende Haarlemmers. ‘"We willen geen serieus toneelstuk maken waarbij het gaat over of je wel of niet goed acteert, want dat vinden we eigenlijk helemaal niet zo belangrijk. Het moet gaan over plezier hebben in met elkaar een voorstelling te maken. En in Naxos zit dat allemaal in het stuk zelf"

Over Ariadne in Naxos

Het is een feestelijke avond aan het hof van de rijkste man van Wenen: de tragische opera Ariadne auf Naxos wordt opgevoerd, gevolgd door een komedie. De hele hofhouding is in rep en roer om deze avond tot een groot succes te maken. Maar dan moeten door tijdgebrek de twee groepen, een zeer bekend operacollectief en de plaatselijke komediegroep tegelijkertijd optreden, met alle gevolgen van dien. Tragedie wordt komedie, of is het andersom?

Voorstellingen

  • 20:00 Uitverkocht

Geen actuele tourneedata of het schema is nog niet bekend.