Troje Trilogie

Toneelschuur Producties
Bijgeboekt

Geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival 2017!

De succesvolle Toneelschuur productie Troje Trilogie is geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival en komt daarom nog een avond terug naar de Toneelschuur! 

UIt het juryrapport: 
"Wat een geweldig idee om deze trilogie van Koos Terpstra weer op te voeren, en wat een overdonderende uitvoering; vol grote emoties, brede regiebewegingen, en pijnlijk-scherp samenspel. We zitten als toeschouwers dicht op de huid van de belangrijkste personages. Het is net alsof we steeds verder inzoomen; elk van de drie delen van de trilogie zet een stap terug in de tijd, en voert ons stukje bij beetje dieper in de zielen van de hoofdrolspelers van dit tijdloze drama.

Uit de pers:

“In de ijzersterke acteursregie van Paul Knieriem overtuigt Troje Trilogie 22 jaar later nog altijd” 4 ★★★★ NRC Handelsblad
“ruim drie uur spannend teksttheater” 
4 ★★★★ Volkskrant
“Prettig veel vaart en humor zit erin, dankzij Knieriems onopgesmukte regie”
4 ★★★★ Parool
“prachtige prestaties […] klopt tot in de kleinste details.” 
4 ★★★★ Theaterkrant
“Echt alles klopt in de Troje Trilogie”
 Haarlems Dagblad

Troje Trilogie vertelt de mythe van de Trojaanse oorlog gezien vanuit Andromache, de vrouw van de Trojaanse leider Hector. In drie delen volgen we hoe haar leven door oorlog is getekend: het verhaal van een vrouw die te maken krijgt met liefde, jaloezie, verraad en geweld. Niet in chronologische volgorde verteld, maar als een reis terug in de tijd, van gevolg naar oorzaak. Troje Trilogie is een theaterbelevenis, drie uur lang toptoneel.

De Troje Trilogie werd in 1994 voltooid en destijds opgevoerd door Theater van het Oosten en geselecteerd voor Het Theaterfestival. Terpstra ontving voor zijn tekst de Taalunie Toneelschrijfprijs, het stuk is in diverse talen vertaald en staat in de Top 100 van Nederlandse toneelstukken. Na 22 jaar is het legendarische epos van Koos Terpstra opnieuw in het theater te zien, nu in de regie van Paul Knieriem.

Deel 1 Andromache: waarom Andromache de bruid van haar meester zou kunnen hebben vermoord
Deel 2 Neoptolemos: waarom Andromache een kind kreeg van de man die haar zoontje vermoordde
Deel 3 Troje: waarom Andromache haar man niet duidelijk kon maken dat helden niet bestaan

Troje Trilogie is een voorstelling van Toneelschuur Producties, tekst Koos Terpstra regie Paul Knieriem dramaturgie Pol Eggermont dramaturgie-assistent Joran de Groot met Keja Klaasje Kwestro, Loek Peters, Janneke Remmers, Oda Spelbos, George Tobal decor Wikke van Houwelingen en Marloes van der Hoek licht Coen Schut kostuums Jorine van Beek

Geen actuele speeltijden

Den Haag
Kikker Kiest Festival Utrecht