Dubbelspel

In wankel evenwicht

Toneelschuur Producties / ITA-2
Première

Edward Albee's klassieker over alcohol, ingehouden frustraties en mislukte dromen

Toneelschuur Producties en Internationaal Theater Amsterdam (voorheen Toneelgroep Amsterdam en Stadsschouwburg Amsterdam) pakken uit met een bijzondere jubileumproductie in het kader van het 50-jarig bestaan van de Toneelschuur: In wankel evenwicht, in regie van Maren E. Bjørseth. Exclusief in Haarlem!

De uitgebluste levens van Agnes en Tobias worden genadeloos opgeschud als er ineens een bevriend echtpaar voor de deur staat, dat bevangen door een onbenoembare angst smeekt om onderdak.

Maar de volgende dag komt ook hun dertigjarige dochter onverwachts thuis, die verwikkeld zit in haar zoveelste relatiebreuk. Ook zij doet aanspraak op haar oude kamer. En dan is er bovendien nog Agnes’ alcoholistische zus Claire, die al drinkend de boel van ongevraagd commentaar voorziet.

Voor In wankel evenwicht won Edward Albee (o.a. Who’s afraid of Virginia Woolf?) de prestigieuze Amerikaanse Pulitzer Prijs. Met een zwartgallig gevoel voor humor laat hij zijn personages balanceren op de grenzen van het burgerlijk fatsoen – en nét daarover. Bevangen door alcohol, ingehouden frustratie en mislukte dromen proberen ze zichzelf tevergeefs staande te houden, al moeten ze daarvoor iedereen onderuithalen.

In wankel evenwicht is een project in het kader van ITA-2, het platform voor de ontwikkeling van regietalent. Eerder regisseerde Maren E. Bjørseth Een bruid in de morgen (i.s.m. Frascati Producties) en Emilia Galotti (i.s.m. Toneelschuur Producties). De Philip Loubser Foundation ondersteunt Maren E. Bjørseth met het International Ibsen Fellowship.

regie Maren Bjorseth tekst Edward Albee vertaling Janine Brogt met Hajo Bruins, Thomas Cammaert, Hélène Devos, Malou Gorter, Emma Josten, Carina de Vroome scenografie Juul Dekker kostuums Vita Mees geluidsontwerp Jorg Schellekens dramaturgie Rob Klinkenberg lichtontwerp Casper Leemhuis regie-assistent Boris Kip foto Annaleen Louwes

Voorstellingen

  • 20:30 Uitverkocht

Geen actuele tourneedata of het schema is nog niet bekend.