Jeugd / Familie
4+

DE KLEINE COWBOY

Het Laagland

Kleuterwestern voor kleine cowboys en grote bandieten

Deze western van oer-Hollandse bodem gaat over klein zijn in een grote wereld. De Kleine Cowboy is een avontuur vol stoere cowboys en zingende cactussen, compleet met zanderige soundtrack en live geluidseffecten. De kleine Boy woont samen met zijn lievelingsknuffel Cow op de boerderij. Samen melken ze de koeien, rijden ze trekker en gaan ze op wilde-kattenjacht. En dan ineens is Cow weg. Hij is niet in de schuur en niet op het land. Er zit niks anders op: Boy trekt zijn stoutste laarzen aan en gaat hem achterna, naar Amerika. Zo beleeft Boy het avontuur van zijn leven. 

tekst & regie: Lennart Monaster spel: Gijs Nollen, Folmer Overdiep vormgeving: Bas Zuyderland geluidsontwerp: Joost Steltenpool 

pers

"Alle ruimte voor de fantasie in het wilde westen. Een uiterst amusant en intrigerend uurtje theater." (Dagblad De Limburger ****)

"Cowboys, indianen en veel verbeelding. Kinderen zien de kleine cowboy struinen door de grote wereld, maar ze zien óók de making of van het stuk. Inkapbare schragen verbeelden de veestapel van een boerderij en met een ingenieuze geluidenmachine toveren de acteurs als een levend geluidsdecor elke denkbare klank tevoorschijn." (Het Parool ***)

"Een stekelige cactus die alleen maar een (onmogelijke) omhelzing wil, de sheriff met een Trumpiaanse motivatiespeech of de denderende geluidsloops- en effecten maken dat deze nieuwe voorstelling van Het Laagland 50 minuten lang je aandacht vasthouden. (en menig kind leeft intens mee). Een visueel, fantasierijk plaatje." (Cultuurbarbaartjes ***)

"Het leukste aan de voorstelling is hoe het vormgegeven wordt." (Theaterkrant ***)

Geen actuele speeltijden