Nachtgasten: Schrijvers op de vloer

De Nieuwe Oost / Theater Bellevue

Improviserend meeschrijven aan een nieuw toneelstuk

Het is de ultieme droom voor een toneelschrijver: acteurs spelen al improviserend een nieuw bedachte scène, waarbij de schrijver stiekem in een hoekje aantekeningen kan maken. Dit voorjaar wordt deze droom werkelijkheid voor de jonge auteurs Sara van Gennip, Lykele Muus en Maarten van der Graaff. Zij brengen ieder drie avonden hun nieuwe verhaallijn op het toneel om te zien wat er gebeurt. Door tussentijds feedback te krijgen en hun werk op de vloer te zien, kunnen de schrijvers hun verhalen ontwikkelen. Mede op basis van deze avonden, wordt het verhaal in de zomer uitgewerkt tot een volwaardig toneelstuk en volgend seizoen in Theater Bellevue gepresenteerd.

De gastacteurs voor komende voorstelling zijn bekend: Anne Rats, Rian Gerritsen, Maarten Wansink en Quinten de Smedt.

Met de roemruchte Nachtgastenmethode, waarbij het publiek het verhaal al kent, maar de acteurs ter plekke elkaars geheimen moeten ontdekken, worden deze verhalen gespeeld en ontwikkeld. Na afloop is er een informele nazit met de schrijver om feedback te geven en samen met het publiek verder te denken over het verhaal en de personages.

Maarten van der Graaff (1987) debuteerde in 2013 met de bundel ‘Vluchtautogedichten’, die met de C. Buddingh’-prijs werd bekroond. 
Sara van Gennip (1987) schreef teksten voor onder meer voor Festival Boulevard, Oerol en Bellevue Lunchtheater. 
Lykele Muus (1987) legde zich naast acteren al snel op het schrijven toe. Hij schreef voor o.a. De Toneelmakerij, Stichting Nieuwe Helden en zijn eigen theatergezelschap Hartenjagers. 

Geen actuele speeltijden