Jongeren

Ur

Urland

"Een ode aan de verbeelding en de kunst.
Een energieke, door oerkunst geïnspireerde voorstelling."
 (Volkskrant****)

“Waarom maken we eigenlijk kunst?”

Performancecollectief URLAND gaat in UR terug naar de Ursprung, de oorsprong, het aller begin. Wat is onze beweegreden om te scheppen? Wat is de reden om te bewegen. Wat is het geheim van de kunst? URLAND doet een poging het Oer-Ene te ontrafelen. Wat ligt er onder de oppervlakte van de mens? Wat maakt ons mens?

URLAND botst met zichzelf, met de wereld, met verwachtingen en interpretatie, met Nietzsche, met traditie, met de Lege Ruimte, en uiteindelijk dus met de kunst. URLAND ziet het theater als de oervorm en tegelijkertijd als de kunst van de toekomst.

DAAR STAAN WE DUS WEER VOOR EIGEN PAROCHIE KUNST TE PROPAGEREN! DE MARS DER BESCHAVING! Aaaaaaa! WIJ ZIJN DE BARBAREN, WIJ ZIJN HET CYNISCHE EUROPA, VERLICHTING, CONTRA-VERLICHTING BLABLAbla!

We willen UR, we willen radicaliteit, we willen verhalen, we willen een ritueel. Terug naar het nulpunt. Harakiri!

van & met: Ludwig Bindervoet, Thomas Dudkiewicz, Marijn Alexander de Jong, Jimi Zoet techniek: André Goos (Denzo Theater Techniek) in coproductie met: Theater Rotterdam (Productiehuis) 

pers

"Ur is een ode aan de verbeelding en de kunst, het theater in het bijzonder. Een energieke, door oerkunst geïnspireerde voorstelling." (Volkskrant****)

"Anderhalf uur theater aan de hypersnelheid van het technologisch tijdperk. Urland switcht in hoog tempo van genre naar genre: van manifest naar schaduwspel, van new waveconcert naar komedie." (Theaterkrant***)

Cinema Toneelgroep Oostpool & Het Nationale Theater Toneelschuur Haarlem

De jongerenambassadeurs nemen je mee naar de leukste voorstellingen

Geen actuele speeltijden