Jeugd / Familie
8+

Woestzoeker

Theater Artemis & Theater Antigone

Bitterzoet maar ook vrolijk van de pot gerukt stuk over groeiende sociale ongelijkheid

Woestzoeker is een bitterzoete, maar vrolijke, van de pot gerukte voorstelling over kinderen die thuis de eindjes niet meer aan elkaar geknoopt krijgen. Twee woeste zoekers trekken hartstochtelijk ten strijde tegen een vijand waarvan iedereen zegt dat hij niet te kloppen is: armoede. 
Na het hyperkinetische 'Bekdichtzitstil' (2014) schrijven Raven Ruëll en Jan Sobrie opnieuw een lofzang op het kind dat anders is. Sophie Warnant en Dries Notelteirs spelen vol overgave de enige twee leden van de
Je-zit-in-de-shit-club. Met (geïmproviseerde) instrumenten brengen Keimpe de Jong en Arend Niks een soundscape live op de scène. Woestzoeker is een voorstelling over verwoed tegen de stroom in zwemmen. Want tegen de stroom in heeft wel degelijk zin.

Op een dag kwam ik thuis en waren mijn ouders weg. Het is te zeggen, zij waren gekrompen en alles rondom hen leek plots gigantisch. Ik begreep het niet. Mijn pa zat op de rand van een bloempot en mijn ma was verdwaald in het tapijt. 


Theater Artemis en Theater Antigone wonnen eerder een Zilveren Krekel met ‘Bekdichtzitstil’: “Soms ben je compleet sprakeloos na een voorstelling.” (Theaterkrant *****)

tekst: Raven Ruëll, Jan Sobrie regie: Raven Ruëll spel: Dries Notelteirs, Sophie Warnant, Keimpe de Jong, Arend Niks

pers

"De speelse, gelaagde tekst en de precieze regie van Raven Ruëll slagen erin om de karakters van Sammy en Ebenezer in tedere, humoristische tinten te schilderen." (Theaterkrant)

Geen actuele speeltijden